Франция ще иска големите онлайн технологични компании да плащат цифров данък върху приходите

...
Франция ще иска големите онлайн технологични компании да плащат цифров данък върху приходите
Коментари Харесай

Франция изисква цифров данък от онлайн технологичните гиганти

Франция ще желае огромните онлайн технологични компании да плащат  " дигитален налог " върху приходите си за 2020 година, съобщи финансовото министерство на страната. Вашингтон побърза да разкритикува решението и разгласи, че следователно може да наложи нови мита върху френския импорт, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.  

" Компаниите, подлежащи на облагане с този налог, са известени за решението ", съобщи чиновник на министерството. На новия налог подлежат американските компании Гугъл, Amazon, Фейсбук и Apple. 

Налагането на налога, който съгласно Вашингтон е образец за нелоялна комерсиална процедура, защото значително визира единствено американските компании, заплашва да възобнови трансатлантическото комерсиално напрежение и да провокира нови мита за Европа седмици преди встъпването в служба на Джо Байдън. Съединени американски щати заплаши да отвърне с мито от 25% върху френски чанти и грим на стойност 1,3 милиарда $, както и 100% за  шампанско и сирена.
 Според Париж софтуерните компании заплащат прекомерно малко данъци върху облагите, които осъществят освен във Франция, само че и в доста други европейски страни, частично тъй като ги записват в юрисдикции с ниски налози като Ирландия.

Франция и Съединени американски щати се договориха през януари да опеделят многостранна данъчна рамка, следена от Организацията за икономическо съдействие и развиване. Докато това стане, Франция се съгласи краткотрайно да спре събирането на дигитален налог. Съединени американски щати обаче прекратиха договарянията си със страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз през юни. Не се чака решение  поне доникъде на идната година.

``Всички разчитаха на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и споделяха, че се нуждаем от споразумение``, сподели Кати Шулц, вицепрезидент по данъчната политика в Националния съвет за външна търговия във Вашингтон. " Ако не реализираме съглашение, казусът ще се разрасне и ще стигнем до комерсиалната война. "

Франция съобщи, че желае предложение от Европейски Съюз за данъчно облагане на цифрови услуги в цяла Европа при започване на 2021 година, ако преговорите с Организацията за икономическо сътрудничество и раз не се възобновят. Предпочитаният от Париж  вариант обаче остава интернационално решение посредством организацията
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР